Reumatische voet

Ongeveer 70% van de mensen met reumatoïde artritis heeft voetklachten, wat valt onder de reumatische voet. Deze ‘reumavoeten’ hebben extra zorg nodig. Ze zijn kwetsbaarder en gevoeliger.
Reumatoïde artritis is een zeer pijnlijke chronische ontsteking die niet alleen voorkomt in  de handen, maar ook in de voeten. Daardoor treden verschillende klachten op zoals roodheid en zwellingen van de gewrichten, stijve voeten, knobbels bij de tenen en vergroeiingen.

Pijnklachten bij de reumatische voet

Reumatische-voetHet weefsel onder de bal van de voet wordt dunner of verschuift. Dat kan een verhoogde druk en pijnklachten geven. Schoenen passen of lopen niet goed meer door de (soms) veranderde stand van de tenen, met als gevolg pijn en vermoeidheid.
Al deze klachten vallen onder het kopje reumatische voet en moeten tijdig behandeld worden om verdere schade te voorkomen. Een goede schoenkeuze is ook erg belangrijk bij reumatische voeten. Pedicurepraktijk Anja Koot kan daarbij adviseren.

Als reumapatiënt heb je ook vaak klachten en stand veranderingen aan handen/vingers. Dit zorgt ervoor dat de eigen voetverzorging moeizaam zal gaan. Heb je interesse in een behandeling, neem dan contact op voor een afspraak. Ik help je graag!