Over Anja Koot

Anja Koot medisch pedicure en sportmasseurMijn naam is Anja Koot. Ik kom uit Amsterdam en heb vier jongens in de leeftijd van 23 tot 31 jaar. In 1993 verhuisde ik naar Almere.
Voor ik mijn jongens kreeg werkte ik met geriatrische patiënten in het Flevohuis en met verstandelijk gehandicapten in Diemen. Toen de kinderen kwamen ben ik jarenlang met veel plezier full time moeder geweest.

Sportmassage

Ik genoot van het moederschap, maar uiteindelijk begon het te kriebelen bij me. Ik wilde weer gaan werken. Als actieve sporter (vooral spinnen!) had ik weleens te maken met blessures en zo begon ik mij te interesseren voor sportmassage. Het menselijk lichaam en hoe het allemaal samenwerkt… mateloos interessant!
Ik volgde een opleiding tot sportmasseur en massagetherapeut en werk part-time als sportmasseur bij ASC Waterwijk. Maar mensen die last hebben van blessures of gewoon een goede sportmassage willen kunnen ook terecht in mijn praktijk aan huis.

Medisch Pedicure

Dat ik uiteindelijk ook medisch pedicure werd -een mooie aanvulling op de sportmassages zo blijkt in de praktijk- kwam door mijn moeder. Zij zat destijds in een verzorgingstehuis. Op een dag was ik bij haar. Ze duwde haar voeten onder mijn neus en zei: ‘wanneer doe je mijn voeten weer eens?’ Niemand anders deed het voor haar, dus vooruit. Omdat ik het goed wilde doen, eigenlijk meer dan goed, begon ik uit nieuwsgierigheid aan de opleiding voor pedicure. Een goede zet, want al snel bleek dat ik er feeling voor had en vervolgde ik mijn opleiding met medische pedicure.

Foot Wellness

Nu heb ik alweer jaren een pedicurepraktijk aan huis in Almere Stad Stedenwijk en doe ik er voor de volledigheid ook voetmassage en Foot Wellness bij. Dat is een kleine stap. De ervaring leert dat voetenverwennerij niet ophoudt bij pedicure behandelingen, maar dat voetmassage en foot wellness ook een feestje zijn om te doen.
Alles bij elkaar vormen mijn twee beroepen een prima aanvulling op elkaar. Het gaat daarbij om specialistische en weldadige verzorging. Eigenlijk van het hele lichaam, van voeten tot schouders.
Het doet mij goed als mensen blij en gelukkig worden van mijn behandelingen, als het probleem waar ze mee komen wordt verlicht, verzacht of – beter nog- wordt verholpen.
Daar gaat het mij om.
Dat maakt mij het gelukkigst.