Spastische voeten

spastische voetVoetafwijkingen komen vaak voor bij spastische voeten. Na een dwarslaesie of een hersenbeschadiging zoals een beroerte, hersenkneuzing of Multiple Sclerose kan een spastische of verlamde voet ontstaan. Door de schade in de hersenen of ruggenmerg kan de spierreflex in de voeten onvoldoende geremd worden. Zo kunnen onwillekeurige bewegingen optreden. Het komt vaak voor dat je dan op de buitenkant van je voet gaat lopen omdat het enkelgewricht naar buiten kantelt. De voet wordt op den duur een spitsvoet. Zover hoeft het niet altijd te komen. Een spitsvoet kan in veel gevallen voorkomen worden door een goede behandeling, oefeningen en advies.

Klapvoet

Bij een spastische voet kan ook een beenlengte verschil of klauwteen voorkomen. Of het lukt niet meer de voet (of het been) helemaal op te tillen tijdens het lopen. Lastig! Je krijgt dan een zogenaamde klapvoet of sleept met het been. Er kunnen klachten optreden zoals spasmen (onwillekeurige spieractiviteit) en er is vaak ook instabiliteit door een verstoord evenwicht. Verder komen wondjes aan de voeten, eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels en hamer- en/of klauwtenen veel voor.

Behandeling bij spastische voet

De behandeling van de spastische voet is erop gericht om het dagelijks leven te verbeteren. Daar kan ik je bij helpen.
Als medisch pedicure is pedicurepraktijk Anja Koot vaak het eerste contact bij voetproblemen. Indien nodig verwijs ik je door naar de juiste specialist.

Schoenadvies bij een verlamde voet

Natuurlijk geef ik in mijn praktijk behalve medisch pedicure en voetmassage ook tips en adviezen over waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste schoen.Goed schoeisel is bij een spastische of verlamde voet -zoals bij alle voetklachten- van cruciaal belang. Wanneer je de juiste schoenen draagt bij jouw voetproblemen kan het je namelijk veel pijn en ongemak schelen.

Heb je interesse in een behandeling, neem dan contact met mij op voor een afspraak. Pedicurepraktijk Anja Koot is gevestigd in Almere Stad Stedenwijk. Ik kom in Almere ook aan huis!