Tips & Adviezen

tips adviezen voetzorgNatuurlijk kun je bij mij een afspraak maken voor een complete pedicure behandeling en/of een voetmassage.
Maar zelf kun je ook wat extra’s voor je voeten doen. Aan de voeten wordt vaak maar weinig aandacht geschonken, toch dragen ze je een leven lang. Je kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns, ingroeiende nagel(s) of hielkloven. Besteedt aandacht aan je voeten. Pijn aan de voeten hoort niet. Luister daarom naar je voeten als deze zeer doen. De meeste voetproblemen zijn echt op te lossen.
De op deze pagina vermelde tips & adviezen kunnen helpen bij voetzorg. Je voeten zullen je dankbaar zijn.
Wil je een afspraak maken voor een pedicurebehandeling, een massage of een weldadige wellness pakking, neem dan contact op via het contactformulier of bel meteen met 06-42413690.

Goede voetzorg betekent de voeten dagelijks met lauwwarm water wassen. Gebruik liever geen zeep. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen. Geef voeten de tijd om te drogen.

Load More

Eén keer per week uw voeten scrubben. Oude huidcellen worden verwijderd en uw voeten voeten zachter. Créme en of lotion trekt makkelijker in.

Load More

Gebruik een goede hydraterende crème. Gebruik de crème niet tussen de tenen. Besteed extra aandacht aan de hielen. Deze drogen namelijk snel uit.

Load More

Knip de teennagels altijd recht af en niet te kort. Knip de hoekjes nooit rond af, zo voorkom je de kans op ingroeiende nagels(s). Zorg dat de schoenen voldoende ruimte bieden aan de tenen, zowel in de lengte als in de hoogte.

Load More

Koop altijd goede en passende schoenen. Koop schoenen altijd aan het eind van de dag. De voeten zijn dan iets meer opgezwollen dan in de ochtend. Zo voorkomt u knellende schoenen. Let bij het kopen van schoenen ook op de breedte.

Load More

Eet voetvriendelijk. Maaltijden die veel zout bevatten kunnen ervoor zorgen dat de voeten opzwellen. Met name in ‘kant en klaar’ voedsel zit veel zout verwerkt.

Load More

Laat uw nagels ademen. Draagt u vaak nagellak, laat dan de nagels ongeveer 1x per maand een paar dagen ongelakt; uw nagels kunnen dan weer ademen.

Load More

Bescherm uw voeten tegen de zon. De voeten worden vaak vergeten in te smeren. De huid van de voeten en de nagels hebben extra bescherming nodig. Zon, wind en zand droogt de nagelriemen uit en dat is slecht voor de groei van de nagels.

Load More