Hallux Valgus

Hallux ValgusHallux valgus is een veel voorkomende voetklacht. Hierbij is de grote teen vergroeid en lijkt het alsof er aan de buitenkant een knobbel zit. De voet ziet er van bovenaf uit alsof de voorvoet heel breed is gegroeid.
Er is niet een oorzaak aan te wijzen, het kan een combinatie van factoren zijn en komt vaker voor bij vrouwen en ouderen. Ook blijkt uit onderzoek dat deze voetaandoening erfelijk is.

Hallux valgus wordt onder andere veroorzaakt door reumatische arthritis, of een aangeboren afwijking. Maar het kan ook komen door verkeerde schoenen: hoge hakken of zeer nauwe schoenen.
De tenen worden door het nauwe model van de schoen in een bepaalde stand gewrongen. Er ontstaat druk op de voorvoet en de tenen vergroeien. Pas dus op met die prachtige hoge hakken, je voeten worden er niet blij van.

Meerdere factoren

Hoge hakkenHet is moeilijk om goede schoenen te vinden voor voetklachten zoals hallux valgus. De voet voelt vaak pijnlijk aan door wrijving met de schoen, vooral bij de knokkel. Hallux valgus gaat vaak gepaard met andere ongemakken zoals vergroeide tenen (hamerteen, klauwtenen of ruiterteen.)
Brede schoenen van goede kwaliteit verdienen daarom de voorkeur.

Medical taping

Goede voetverzorging is dus belangrijk, daarmee voorkom je veel voetklachten.Heb je last van hallux valgus dan kan ik je helpen de druk op uw voet te verlichten, bijvoorbeeld met medical taping of een andere beproefde techniek die voor jouw specifieke situatie geschikt is.

Neem gerust contact met mij op voor een afspraak. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Vooral voor ouderen die moeilijk ter been zijn is het goed om te weten dat ik ook behandelingen aan huis geef.