Zomerzon

Bescherm uw voeten tegen de zon. De voeten worden vaak vergeten in te smeren. De huid van de voeten en de nagels hebben extra bescherming nodig. Zon, wind en zand droogt de nagelriemen uit en dat is slecht voor de groei van de nagels.

Nagellak

Laat uw nagels ademen. Draagt u vaak nagellak, laat dan de nagels ongeveer 1x per maand een paar dagen ongelakt; uw nagels kunnen dan weer ademen.

Voeding

Eet voetvriendelijk. Maaltijden die veel zout bevatten kunnen ervoor zorgen dat de voeten opzwellen. Met name in ‘kant en klaar’ voedsel zit veel zout verwerkt.

Schoenen kopen

Koop altijd goede en passende schoenen. Koop schoenen altijd aan het eind van de dag. De voeten zijn dan iets meer opgezwollen dan in de ochtend. Zo voorkomt u knellende schoenen. Let bij het kopen van schoenen ook op de breedte.

Teennagels knippen

Knip de teennagels altijd recht af en niet te kort. Knip de hoekjes nooit rond af, zo voorkom je de kans op ingroeiende nagels(s). Zorg dat de schoenen voldoende ruimte bieden aan de tenen, zowel in de lengte als in de hoogte.

Voetscrub

Eén keer per week uw voeten scrubben. Oude huidcellen worden verwijderd en uw voeten voeten zachter. Créme en of lotion trekt makkelijker in.